Tradities rituelen en oude gebruiken

Tradities, rituelen en oude gebruiken heeft elk cultuur en gezin. Het geeft ons houvast en een eigen identiteit. Ze zijn ons dierbaar en we willen daar graag aan vasthouden omdat het altijd zo geweest is. Tradities, oude gebruiken en rituelen geven ons een binding met elkaar, met onze geschiedenis en met onze voorouders. Tradities, oude gebruiken en rituelen worden toegepast bij een geboorte, bij overlijden maar ook bij  een bruiloft.

De leukste huwelijkstradities en rituelen op een rijtje:

Blikjes en kannen achter de auto of koets.
Het hangen van blikjes en kannen achter een auto of koets is niet alleen een oud gebruik maar het is ook nog eens hele leuke eye-catcher. Uit oudsher diende deze traditie als doel om tijdens het rijden zoveel mogelijk lawaai te maken, dit om de jaloerse geesten die het voorzien hadden op het verstoren van het geluk van het bruidspaar te verjagen.

De bruidstaart

Het symbolische karakter van de bruidstaart ontstond heel vroeger bij de Romeinen. De vorm van de bruidstaart ontstond later in de Middeleeuwen in Engeland. De huidige ‘traditionele bruidstaart’ werd in zijn huidige vorm in de 19e eeuw geïntroduceerd door Queen Victoria van het Engelse Koningshuis bij de Europese koningshuizen en de adellijke families. Na het huwelijk van Koningin Wilhelmina duurde het nog een halve eeuw voordat de taart in Nederland was ingeburgerd.
Lees meer

Something old, Something new, Something borrowed, Something blue and a Silver Sixpence in her Shoe
De bruilofts rijm stam af zoals vele bronnen zeggen uit het Victoriaanse tijdperk. Elk voorwerp staat voor een ‘gelukswens’ voor de bruid. Als ze deze allemaal op de trouwdag draagt, brengt dit veel geluk op de trouwdag en voorspoed in het huwelijk.
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *